Not starting

User avatar
privitepiles
Driver/Navigator
Posts: 30
Joined: Tue Aug 08, 2006 12:00 pm
Location: Greymouth
Contact:

Not starting

Postby privitepiles » Sun Apr 23, 2017 4:30 pm

Hey haven't been here for ages but my 92 v6 bighorn wont start it has spark and fuel but nothing happens does any one have any ideas on what I should check next thanks heaps

User avatar
fh2014
Hard Yaka
Posts: 304
Joined: Mon Oct 20, 2014 4:48 pm
Location: North Shore AKL

Re: Not starting

Postby fh2014 » Sun Apr 23, 2017 7:34 pm

unless it dropped its piston rings overnight, you dont have fuel or spark - at least not at the right time anyway.

are these motors efi or carburetted?

check/charge up battery first - a tired battery might not start it.
distributor cap got water in it?
fuel pump actually pumping fuel to the injector rails? my moneys on fuel pump.
EFI fuse gone?
HV leads shorting out?

derk
Hard Yaka
Posts: 836
Joined: Mon Mar 03, 2014 5:05 pm

Re: Not starting

Postby derk » Mon Apr 24, 2017 3:45 pm

did you check the fuel delivery with a noid light or some other method, have you tested fuel pressure at the rail/injectors?

User avatar
1bad4x
Hard Yaka
Posts: 145
Joined: Thu Jun 28, 2007 12:00 pm
Location: Auckland
Contact:

Re: Not starting

Postby 1bad4x » Sun Oct 29, 2017 5:05 pm

Could be the same issue I just had on daughters MU.

See if the P or N is illuminated. If not. Very likely its this... viewtopic.php?f=29&t=47210

Good luck
---------------------------------------------------------------------
Image

Return to “Isuzu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest