2lt tacho pulse

User avatar
imsohi
Hard Yaka
Posts: 727
Joined: Wed Apr 11, 2012 8:55 pm
Location: Blenheim

2lt tacho pulse

Postby imsohi » Sat Mar 30, 2013 11:12 am

hi all
i cant get my tacho reading in my lj71 prado, i have changed from a 2lte pump to a 2lt one, is there any differences in the siginals they produce and what sort of readings should i get off the pump for tacho? cheers

User avatar
tweake
Hard Yaka
Posts: 2205
Joined: Tue Jan 01, 2008 12:00 pm
Location: start of northland

Re: 2lt tacho pulse

Postby tweake » Sat Mar 30, 2013 1:18 pm

totally different.
afaik the tacho feed comes from ECU not directly from the pump.
you will need to change the tach itself or fit a converter.

User avatar
imsohi
Hard Yaka
Posts: 727
Joined: Wed Apr 11, 2012 8:55 pm
Location: Blenheim

Re: 2lt tacho pulse

Postby imsohi » Thu Apr 04, 2013 5:35 am

what am i converting it from ie what signal did the ecu give the tach the new pump gives an ac pulse i think would parrot and sons deal in this?? cheers

User avatar
kbushnz
Hard Yaka
Posts: 2473
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:03 am
Location: Massey, Auckland

Re: 2lt tacho pulse

Postby kbushnz » Thu Apr 04, 2013 3:01 pm

I used this Jaycar kit to change the signal from my manual pump to tacho
When I got rid of the electronic fuel pump in my 1KZTE....
Note: manual pump is a hybrid 2LT one so should have the same tacho pickup on it...
http://www.jaycar.co.nz/productView.asp ... TID=965#11
Cheers Calvin
KZJ78 Landcruiser Prado...

User avatar
jj1959
Bush Crasher
Posts: 70
Joined: Sun Mar 20, 2011 8:23 am
Location: Havelock North

Re: 2lt tacho pulse

Postby jj1959 » Mon Jul 09, 2018 10:17 pm

Just seen this post. Having the same problem. Just swapped on a KZJ71 body. The link no longer works to jaycar. What was the part called & would you still have a part #

User avatar
kbushnz
Hard Yaka
Posts: 2473
Joined: Wed Sep 16, 2009 9:03 am
Location: Massey, Auckland

Re: 2lt tacho pulse

Postby kbushnz » Tue Jul 10, 2018 3:58 pm

Its been discontinued.
https://www.jaycar.co.nz/speedo-correct ... t/p/KC5435
The replacement kit may not work.
As the previous kit could be adjusted to different input signals and then pass them thru as new signals.

Best fix is to get a tacho from a 2LT and swap them over in your instrument cluster.
Did that for mine as the Jaycar kit was a bit jumpy...

Calvin
Cheers Calvin
KZJ78 Landcruiser Prado...

Return to “Diesel Engines and Modifications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest